Lees gratis artikels vol met tips

Getting Things Done samenvatting

Getting Things Done (GTD) is een bewezen methodologie voor productiviteit uit het gelijknamige boek door David Allen. Het is wereldwijd gepubliceerd in meer dan 28 talen!

Lees meer

De 5 stappen van Getting Things Done

De GTD methode bestaat uit 5 simpele stappen om warboel in jouw hoofd te systematiseren en taken af te werken.

Lees meer

Een geest als water - A mind like water

De zin 'A mind like water' of 'Een geest als water' komt vaak terug als het over Getting Things Done gaat. Maar wat betekent het?

Lees meer

Je hersenen zijn er om ideeën te hebben, niet om ze vast te houden - Your mind is for having ideas, not holding them

Een basisconcept binnen Getting Things Done is 'Your mind is for having ideas, not holding them'. Onze hersenen zijn uniek geëvolueerd om continu nieuwe ideeën te hebben. We zijn echter slecht in het oproepen van relevante informatie op het moment dat we het nodig hebben.

Lees meer

Getting Things Done in teams

Getting Things Done wordt doorgaans als een individueel systeem gezien. Het is niet nodig dat heel het team Getting Things Done gebruikt om er voordeel uit te halen. Maar als 2 of meer mensen Getting Things Done gebruiken en toepassen, dan krijg je een 1+1=3 effect!

Lees meer

5 online tools voor productiviteit

Er zijn heel veel online tools beschikbaar om jouw productiviteit te verhogen. In dit artikel lichten we de 5 favoriete tools van Getting Things Done trainer Maarten De Block toe.

Lees meer

Boekreview: "Getting Things Done" - David Allen

Het boek "Getting Things Done" legt op een heldere manier een methode uit om stressvrij productief te zijn. Dat is natuurlijk een hele grote belofte om na te komen...

Lees meer

Hoe omgaan met uitstelgedrag?

Video en transcriptie van het webinar: "Hoe omgaan met uitstelgedrag?" Uitstelgedrag is iets universeel. Velen worstelen hier dagelijks mee. We bespreken de oorzaken en 10 technieken om uitstelgedrag tegen te gaan.

Lees meer

Boekreview: "The 7 Habits of Highly Effective People" - Stephen R. Covey

"The 7 Habits of Highly Effective People" is een absolute klassieker als het over persoonlijke ontwikkeling gaat. Het werd meer dan 25 miljoen keer verkocht en de audio versie was het eerste non-fictie audioboek dat meer dan 1 miljoen keer verkocht werd. Maar wat maakt het zo populair?

Lees meer

Inbox Zero

Video en transcriptie van het webinar: "Inbox Zero". We worden dagelijks allemaal overstelpt met mails. Zowel voor het werk als privé. Velen hebben moeite met het verwerken van al die mails. Hoe zorg je ervoor dat jouw Inbox leeg is en blijft? In ons webinar leggen we uit hoe je dit handig kan aanpakken.

Lees meer

Productief thuiswerken

Video en transcriptie van het webinar: "Productief thuiswerken". Thuiswerken is niet altijd gemakkelijk. Er zijn heel wat afleidingen en er is geen sociale druk. In dit webinar geven we tips om thuiswerken zo productief en aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer

De onderschatte kracht van kleine gewoontes

Video en transcriptie van: "De onderschatte kracht van kleine gewoontes". De kracht van gewoontes wordt nog steeds onderschat. Ze kunnen nochtans een heel groot effect hebben op je gezondheid, geluk en financiële situatie. Maak dit jaar geen goede voornemens, maar goede gewoontes. In deze aflevering reiken we enkele tips & tricks aan.

Lees meer

Minddump

Video en transcriptie van: Minddump". De Minddump is een heel krachtig onderdeel van Getting Things Done. Je haalt alles uit je hoofd en dit zorgt voor overzicht en rust in je hoofd. In deze aflevering kom je te weten wat een Minddump is, hoe vaak je die best doet, wat de voordelen ervan zijn,...

Lees meer

Je kan ook een Getting Things Done training volgen

Lees hier meer over de training